Valilik Çalışma Saatleri

Valilik Çalışma Saatleri
Valilik Çalışma Saatleri adres ve telefonları hakkında bilgiler vereceğiz. Valilikler hafta içi her gün sabah saat tam sekizde (08.00) çalışmaya başlar. Akşam saat beşte (17:00) sona erer.

Valilik Çalışma Saatleri;

08.00 – 17.00 saatleri arasıdır.

Valilik saat kaçta açılıyor ?

Açılış saati, Valilik saat 08.00’da açılır.

Valilik saat kaçta kapanıyor, Kaça kadar açık ?

Kapanış saati, Valilik saat 17.00’de kapanır.

Valilik cumartesi ve pazar günleri çalışıyor mu ?

Hayır, hafta sonu hizmet vermiyor.

Tüm il Valilerinin adres ve iletişim bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Açılan sayfadan listelemek istediğiniz ili seçiniz ve bilgilere ulaşabilirsiniz

Valinin Görevleri Neler?

Valinin birçok görevi vardır. Valinin Başlıca görevleri aşağıdaki gibidir.
1-Vali görevde bulunduğu ülkede Cumhuriyet bayramında yapılacak olan törenlere başkanlık yapar ve tebrikleri kabul eder.
2- Vali, kanun, tüzük, yönetmelik ve hükümet kararlarının ilan edilmesini ve uygulanmasını sağlar ve bakanlıklardan gelen talimatları ve emirleri uygular. Bu işlerin gerçekleşebilmesi için gerekecek bütün tedbirleri alabilir.
3- Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükümet kararlarının verdiği yetki kullanmak ve bu görevleri yerine getirebilmek için genel emir çıkartabilirler.
4- Bulunduğu ilin her açıdan genel idaresini ve gidişini düzenleme ve denetleme ile görevlidir.
5- Vali, ilde teşkilatı veya görevli memuru bulunmıyan işlerin yürütülmesini, bu işlerin görülmesiyle yakın ilgisi bulunan her hangi bir idare şube veya daire başkanından istiyebilir. Bu suretle verilen işlerin yapılması mecburidir.
6- Vali bulunduğu ilde olan askeri gücün komutanıdır, amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzenini korumak için tedbirler alabilir.
7- İlde bulunan devlet memurlarını direk atayabilir, bazılarında görüş bildirebilir ve bir kısım memurlarında görev yerlerinin belirleyip değiştirebilir.
8- İlde bulunan yönetim kuruluşları üzerinde vesayet yetkisini kullanabilir. 

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.