Varsa hünerin, her yerde vardır yerin atasözünün anlamı

Varsa hünerin, her yerde vardır yerin atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere arsa hünerin, her yerde vardır yerin anlamı nedir , Varsa hünerin, her yerde vardır yerin ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Varsa hünerin, her yerde vardır yerin anlamı şu şekilde :

Hüner, kişinin her şartta en iyi yaptığı, başarılı sonuç aldığı yeteneğidir. Bunun içindir ki her kişi mutlak bir hüner sahibi olup hayata öyle atılmalıdır.

Yetenekli olan kişiler toplumda saygın bir yer alırlar. Çünkü böyleleri toplumun birçok gereksinmelerine cevap verirler. Yeteneği gelişmemiş insanlar ise hiçbir iş tutamadıkları, hiçbir işe yaramadıkları için üzülürler. Hünerli kişinin toplum içinde her zaman iyi bir yeri vardır. Hünersiz kişi de nereye gitse işeyaramadığına, niçin bir iş yapamadığına üzülür.


Atasözü Nedir?

Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

5
0
25
1
3
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.