Vatan, çalışkan insanların omuzları üstünde yükselir

Vatan, çalışkan insanların omuzları üstünde yükselir
Vatan, çalışkan insanların omuzları üstünde yükselir sözünden anlatılmak istenen nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Vatan, çalışkan insanların omzunda yükselir. Çok doğru bir sözdür. Çünkü çok çalışarak bir şeyleri başarabiliriz. Nasıl ki bu ülke azimle ve çok çabalayarak düşman işgalinden kurtulduysa, çok çalışarak ülkemizi ileri götürmekte bizlere düşen bir vazifedir.

Atatürk bu vatanı gecesini gündüzüne katarak, inancıyla hırsıyla ve mücadelesiyle kazanmıştır. Atatürk'ün de Ümidim gençliktedir sözünde belirttiği gibi çok çalışarak vatanı omuzlarımıza alıp yükseltmek de bizlerin görevidir.

Çalışkan toplum her daim başarılı olur ve kalkınır. Bir ülkenin kalkınması için ise üretmesi şarttır. Üretemeyen toplumlar bağımlı olmaya mahkumdurlar. Dışa bağımlı olmadan vatanı en yükseğe çıkarmak içinse yılmadan her zaman çok çalışmayı aklımızdan çıkarmamalıyız.

Vatan insanın doğup büyüdüğü, birçok şeyi yaşadığı toprak parçasına verilen isimdir. Vatan bizler için çok önemli bir kavramdır. İnsan vatanının bütünlüğü tehlikeye girdiği zaman canını bile seve seve verir.

Bizler için bu kadar önemli yeri olan vatanımızı düşmanlardan korumanın yanında onun varlığı ve birliği için her alanda çok çalışmamız gerekir. "Vatan çalışkan insanların omuzları üstünde yükselir" sözü çok doğru bir sözdür. Bilim, sanat, spor gibi çeşitli dallarda kendini ispat etmiş ve çalışkan insanların olduğu bir vatanı herkes tanır ve bilir. Ayrıca çalışkan insanların olduğu bir ülkede yaşam seviyesi daha iyidir.

İnsanlar çalışarak vatanlarını bilim ve teknik alanında, sağlık alanında daha iyi seviyelere getirebilir. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman buradaki insanların çok disiplinli bir şekilde çalıştıklarını görürüz.

4613
3048
1366
668
1674
1008
3251
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
6 Yorum