Vatan sevgisi konulu bir konuşma

Vatan sevgisi konulu bir konuşma
Vatan kelimesinin sizde çağrıştırdıklarından yola çıkarak vatan sevgisi konulu bir konuşma örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sevgi, yürekten sevilen şeye bağlı olma durumudur. Vatan sevgisi ise insanlarda olan çok güçlü bir bağlılık duygusudur. Vatanımız, her beraber yaşadığımız ve hep beraber onu koruduğumuz bir yerdir. Vatan bireylerin sahip olduğu en önemli varlıktır. Bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatanım dediği gibi bizde biz de ille vatanım deriz. Bunların hepsi kişilerde bulunan vatan sevgisinden kaynaklanmaktır.

Bir insanın dünya üzerinde sahip olduğu en büyük nimet bağımsızlıktır. Ancak özgür bir insan kendi hayatını yaşayabilir. Amaç ve hedeflerine ulaşmak, huzurlu bir hayat yaşamak sadece bağımsız toplumlarda mümkündür. Bağımsız bir toplumu ise, üzerinde yaşadığı toprağa sahip olup olmadığına ve bayrağına bakarak anlayabiliriz.

Vatan ve bayrak özellikle Türk milletinin asla vazgeçemeyeceği kutsal ögeler arasında yer almaktadır. Çünkü Türkler bağımsızlığına her şeyden daha çok bağlı bir millettir ve bağımsızlığı için canını verirler.

Özgür bir toplum olmaya devam etmek istiyorsak, vatanımızı ve bayrağımızı nasıl kazandıysak, aynı şekilde onu korumaya devam etmemiz gerekir. Bu bizim milletimize karşı olan en büyük görevimizdir.

13585
13444
20206
3601
4101
3606
8803
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
7 Yorum