Vatan sıhhate benzer değeri kaybedilince anlaşılır bilgilendirici metin

Vatan sıhhate benzer değeri kaybedilince anlaşılır bilgilendirici metin
Vatan sıhhate benzer değeri kaybedilince anlaşılır bilgilendirici metin örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.
  • Metnimin konusu: Vatanın değerini bilmek
  • Metnimin ana fikri: Vatanı korumak için onu kaybetmeyi beklememeliyiz.
  • Metnimin giriş bölümünde yazacaklarım: Vatanın bir millet için önemi
  • Metnimin gelişme bölümünde yazacaklarım: Vatanı korumanın gerekliliği
  • Metnimin sonuç bölümünde yazacaklarım: Vatanı korumak içi yapabileceklerimiz

VATANIN DEĞERİ

Vatan, bir milletin üzerinde yaşadığı toprak parçasıdır. Bu toprak parçası o milletin bağımsızlığının ve özgürlüğünün garantisidir. Bu yüzden kimse vatanını kaybetmek istemez.

Vatan toprağında tehlike yokken kimse onu kaybedeceğini düşünmez. Ancak vatanı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan milletler onun için canını feda etmekten çekinmezler. Çünkü vatan demek bağımsız ve hür yaşamak demektir. Bunları kaybetmek yaşamı kaybetmekten daha korkunç bir sondur. Tarihte en büyük özgürlük savaşı veren insanların hapsedilmeye çalışılan milletler olması da buna örnektir. Özgürlüğün kıymetini özgür olmayanlar iyi bilir.

Bir milletin tüm değerleri vatanla birlikte yaşar. Bu yüzden vatanımızı korumak için onu kaybetmeyi beklememeliyiz. Vanımızı korumanın en iyi yolu çok çalışmaktır.

2
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.