Velhasıl kelam ne demek, ne anlama gelir

Velhasıl kelam ne demek, ne anlama gelir
Velhasıl kelam ne demek, ne anlama gelir, velhasıl kelam kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Velhasıl kelam ifadesi bahsedilen konunun sonunda kullanılan ve anlam çıkarmaya dayalı ifadelerden biridir. Günlük hayatta kullanıma uygun sözler arasına girmektedir. Velhasıl kelimesi aynı zamanda uzun lafın kısası anlamına gelen Arapça kökenli anlatım şekillerinden biri olarak bilinmektedir.

Velhasıl kelam ne demek ve ne anlama gelir

Velhasıl kelam ifadesinin anlamı uzun lafın kısası yani kısacası olarak tabir edilmektedir. Günlük kullanıma uygun Arapça kökenli ifadelerden biridir. Cümle içerisinde de anlatımın sonu olarak kullanılmaktadır. Son zamanlarda en merak edilen sözcüklerden biridir. Velhasıl kelimesi laf, kelam ise kısacası anlamları taşımaktadır. Pek çok kişi uzun laf anlatımı sonunda bu tabiri kullanarak sözün sonunu bir özet ile geçmektedir.

Velhasıl kelam kelimesinin TDK sözlük anlamı

Velasıl kelam kelimesinin TDK sözlük anlamı "kısacası" olarak çevrilmektedir. Uzun lafın kısası ya da sözün kısası olarak da TDK sözlüğü içerisinde yer almaktadır. TDK sözlük anlamını araştıran kişiler de uzun lafın kısası olarak anlam çıkarmaktadır.

Velhasıl kelimesi cümle içinde sık sık kullanılmaz. Kullanılması halinde de zarf olarak kullanılmaktadır. Örnek: Velhasıl kelam sizin bu gülüşünüze aşık oldum.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.