Verimli ders çalışma için tüyolar

Verimli ders çalışma için tüyolar
Tüm öğrenciler ders çalışır ama her öğrenci verimli ders çalışamaz. Verimli ders çalışmanın bazı kuralları vardır. Bu kurallara uyulduğu nispette ders çalışmaktan verim alınır.

"İyi bir plan; günlük en az üç saati kapsamalı, çalışma süresi 45-50 dakika, dinlenme süresi 10-15 dakika olmalı, dinlenmeye zaman ayırmalı, dersler zordan kolaya göre seçilmeli. Dinlenmek, iş değiştirmektir, sırtüstü yatmak ve boş vakit geçirmek demek değildir. Buna göre, fen dersinden sonra sosyal bir derse geçmek, insanı dinlendirir.

Program yapmanın en önemli avantajı, ders çalışmaya ayrılan zamanı ( derslerin ağırlığına göre) planlamak olduğunu söyledi.

1. Her gün aynı saate derse başlamalıyız.(Cumartesi-Pazar her günkü saatten farklı bir saat olabilir)
2. Okuldan eve geldiğimizde kendimize dinlenmek için mutlaka en az yarım saat ayırmalı hemen derse başlamamalıyız.
3. En fazla 45 - 50 dk ders çalışılmalı sonrasında 10 - 15 dk mola verilmelidir. Eğer dikkatimiz çabuk dağılıyorsa yarım saatlik sürelerle çalışmalı her yarım saatlik süreden sonra kendimize dinlenme hakkı tanımalıyız.
4. Üç ya da iki 30 - 50 dakikalık çalışmadan sonra 45 dakikalık uzun bir ara vermeliyiz.
5. Gün sonunda mutlaka o gün çalıştığımız konuları tekrar etmeli o derslerle ilgili olanaklar elverdiğince örnek soru / test çözmeliyiz. Düzenli olarak yapacağımız bu tekrarlara temel oluşturacak bir not tutma sistemi geliştirmeliyiz.( çalışma kartları hazırlamalıyız)
6. Gün içinde bize en zor gelen dersten en kolay derse doğru çalışmak en verimli çalışma düzenidir.
7. Günlük çalışma planımızı haftanın her gününü ( Cumartesi - Pazar dâhil )içine alacak biçimde geliştirmeliyiz. Hafta sonu bir günü tüm hafta boyunca çalıştığımız konuların tekrarını yaparak ve test çözerek geçirmeliyiz. Diğer günü ise boş zamanlarımızı değerlendirmek için kullanabiliriz.

Kaynak:Haber 7

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.