Virüslerin hiçbir canlı âlemi içerisine dâhil edilmemelerinin nedenleri

Virüslerin hiçbir canlı âlemi içerisine dâhil edilmemelerinin nedenleri
Virüslerin hiçbir canlı âlemi içerisine dâhil edilmemelerinin nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Virüsler canlılık özelliklerinden birkaçına sahip olmalarına rağmen konak haricinde hiçbir şey yapamadıklarında canlılar alemine dahil edilmemektedir. Canlıların hücrelerden oluştuğu bilinmektedir. Virüsler ise DNA ve proteinlerden oluşmaktadır. Konak hücrelerinde ise bu özelliklerini faaliyete geçirmektedir.

Virüsler, konak hücrelerinde hücreyi tahrip edici özelliklere sahip olarak parazitler şeklinde yaşarlar. Parazitler, bulundukları canlıdan yararlanır ve kendileri yarar görürken yararlandıkları canlı zarar görmektedir. Virüsler de parazit özelliklerini yerine getirirler. Virüsler DNA ve protein taşıması konak hücre olmadan bir işe yaramadığından virüsler canlı olarak sayılmamaktadır. Canlı alemi içerisine dahil edilemeyen virüsler insanların da hastalanmasına neden olmaktadır.

  • Virüsler DNA ya da RNA ile proteinden oluşan nükleoprotein taneciklerine verilen addır.
  • Virüslerin, organelleri, sitoplazmaları ve enzim  sistemleri bulunmamaktadır.
  • Virüsler, konak haricinde herhangi bir metabolik faaliyet gösteremeyen,  canlı organizma olarak kabul edilmeyen zorunlu hücre içi paraziti  olduklarından canlı âlemleri içerisine dâhil edilmez.

Virüslerin temel bazı özellikleri:

  • Virüsler protein kılıf ve genetik materyalden meydana gelirler.
  • Virüsler, genetik materyal olarak DNA ya da RNA içerir. Ancak her ikisini birden bulundurmaz.

Virüslerin genetik bilgileri kapsit ismi verilen basit protein yapısı tarafından sarılmıştır.

1
0
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.