Voleybol takımında aynı takımda olmalarına rağmen farklı renkte forma giyen oyuncuya ne denir

Voleybol takımında aynı takımda olmalarına rağmen farklı renkte forma giyen oyuncuya ne denir
Voleybol takımında aynı takımda olmalarına rağmen farklı renkte forma giyen oyuncuya ne denir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Voleybol takımında aynı takımda olmalarına rağmen farklı renkte forma giyen oyuncuya ne denir

Cevap : Libero
Libero: Takımın 6. oyuncusudur. Farklı renkli (genellikle takım formasının tam zıt renginde) forma giyer, diğer oyunculardan farklı olarak oyuncu listesinde adının yanında bir “L” ibaresi bulunur ve bu ibare bu oyuncunun o maç sırasında başka bir görevde kullanılamayacağını gösterir.
Takımdaki bu farklı forma ile oynayan oyuncu libero olarak bilinmektedir. Bu oyuncunun giymiş olduğu formanın kimi zaman karşı takımın forma rengi ile aynı olduğu da görülebilecektir. Genelde kabul edilen durum ise, kendi takımının forma renginin tam zıttı bir forma ile oyuna çıkmasıdır.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.