Vücudumuz hastalık etkeni olan mikroorganizmalarla nasıl savaşır

Vücudumuz hastalık etkeni olan mikroorganizmalarla nasıl savaşır
Vücudumuz hastalık etkeni olan mikroorganizmalarla nasıl savaşır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bağışıklık sistemi vücudun savunma mekanizmasıdır. Başka bir deyişle hastalıklara karşı dirençli olmamızı sağlayan sistemdir. Genel anlamda mikrop olarak tanımladığımız virüs, bakteri, mantar ve parazitlerin vücuda girmelerini engellemek, eğer girdiyse girdikleri yerde tutmak, tespit etmek, yayılmalarını engellemek, atılmasını sağlamak, zarar vermesini engellemek görevleri arasındadır.

Doğuştan Gelen doğal bağışıklık herhangi bir antikor oluşturmadan vücudun mikroplara karşı doğal korunma mekanizmasıdır. Genetik ve çevresel özelliklerden etkilenir Sonradan kazanılmış yani edinilmiş bağışıklık ise vücudun mikroorganizmalara karşı antikor üreterek kazandığı bağışıklıktır. Bu antikorlar aktif veya pasif şekilde kazanılabilir. Hastalığa yakalanırsınız, vücut bu hastalıkla karşılaşır, tanır ve savaşır. Mikrobu öldürmek için antikor dediğimiz bir madde üretir. Bu madde onu tekrar aynı mikropla karşılaştığında mikrobu tanıyıp hasta olmasını engeller ve korur.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.