Wilson Prensipleri’nin 12. Maddesi ile Paris Barış Konferansı kararı birbiriyle neden çelişmektedir

Wilson Prensipleri’nin 12. Maddesi ile Paris Barış Konferansı kararı birbiriyle neden çelişmektedir
Wilson Prensipleri’nin 12. Maddesi ile Paris Barış Konferansı kararı birbiriyle neden çelişmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Wilson İlkeleri'nin 12. Maddesi, Osmanlı Devleti'nin toprakları üzerinde Türklerin çoğunlukta olduğu bölgelerin Türklere verilmesini savunan bir madde idi.

Ancak, Paris Barış Konferansı'nda alınan kararlar doğrultusunda, Türklerin çoğunlukta olduğu (mesela İzmir gibi) bölgeler de İtilaf Devletleri tarafından paylaşıma dahil edildi. Bu bölgelerdeki Türkler katledilerek, göçe zorlanarak ya da dışarıdan işgaller ile beraber gelen Yunanlar ile işgallerin bu madde doğrultusunda yapıldığı iddia edilmiş ve meşrulaştırılmaya çalışılmıştır.

6
109
603
14
12
0
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.