Winsor McCay kimdir

Winsor McCay kimdir
Winsor McCay için özel bir logo (doodle) hazırlayan Google, ünlü karikatüristin en önemli eserinin doğum gününü kutladı. Peki Winsor McCay kimdir?

McCay, 1905 yılında başlayan Küçük Nemo (İngilizce: Little Nemo) isimli çizgi roman ve 1914 yılında başlayan Dinozor Gertie (İngilizce: Gertie the Dinosaur) isimli animasyonlu karikatür ile tanınmaktadır. Siyasi otoritelerin sebep olduğu yasal zorlamalardan dolayı Dream of the Rarebit Fiend isimli karikatür gazetesinde Silas takma adıyla çalışmak zorunda kaldı.

Winsor McCay siyasi karikatürleriyle ve resimli öyküleriyle ünlü bir gazete karikatüristiydi. Aynı zamanda bir vodvil (vaudeville) sanatçısıydı.

Winsor McCay, (d. 26 Eylül 1869 - ö. 26 Temmuz 1934) ABD'li karikatürist ve animatör. McCay, 1905 yılında başlayan Küçük Nemo (İngilizce: Little Nemo) isimli çizgi roman ve 1914 yılında başlayan Dinozor Gertie ([İngilizce]]: Gertie the Dinosaur) isimli animasyonlu karikatür ile tanınmakta. Siyasi otoritelerin sebep olduğu yasal zorlamalardan dolayı Dream of the Rarebit Fiend isimli karikatür gazetesinde Silas takma adıyla çalışmak zorunda kaldı. Winsor McCay siyasi karikatürleriyle ve resimli öyküleriyle ünlü bir gazete karikatüristiydi.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.