XVI. yüzyılda Osmanlı Devleti, stratejik rakiplerine karşı siyasi üstünlük sağlarken XVII. yüzyılda ise eşit şartlarda antlaşma

XVI. yüzyılda Osmanlı Devleti, stratejik rakiplerine karşı siyasi üstünlük sağlarken XVII. yüzyılda ise eşit şartlarda antlaşma
XVI. yüzyılda Osmanlı Devleti, stratejik rakiplerine karşı siyasi üstünlük sağlarken XVII. yüzyılda ise eşit şartlarda antlaşmalar imzalamasının sebepleri neler olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : XVI. yüzyılda Osmanlı Devleti, stratejik rakiplerine karşı siyasi üstünlük sağlarken XVII. yüzyılda ise eşit şartlarda antlaşmalar imzalamasının sebepleri neler olabilir?

Ödev cevabı kısaca : Osmanlı Devleti'nin XVI. yüzyılda stratejik üstünlük sağlamasının sebepleri genişlemeler, askeri güç, coğrafi konum ve diplomasi gibi faktörlere dayanırken, XVII. yüzyılda antlaşmalar imzalamasının nedenleri askeri zayıflık, ekonomik sorunlar, iç çatışmalar ve rakiplerin güçlenmesi gibi iç ve dış faktörlere bağlıdır.

18
4
4
8
4
337
337
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.