Y harfi ile başlayan çiçek isimleri

Y harfi ile başlayan çiçek isimleri
Y harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi Y olan çiçekler hangileridir, Y ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

Y ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca Y harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Y harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Yaban gülü,
  • Yanardöner,
  • Yasemin,
  • Yenibahar,
  • Yer somunu,
  • Yılan yastığı,
  • Yıldız çiçeği,
  • Yüksük otu.

Y harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Yaban gülü; bozkır çiçeği veya kır gülü gibi anlamları ifade eder. Gülgiller familyasına ait, kırmızı, beyaz ve soluk pembe renklerinde, yabani bir güldür. Avrupa ve Batı Asya'da yetişen yaban gülünün diğer adı da kuşburnu olarak bilinir.

Yasemin çiçeği, çekicilik ve güzelliği ifade etmektedir. ... Örneğin, güzellik ve çekiciliğin sembolü olan yasemin çiçeği kırmızı renkle birleştiğinde aşkı ve sevgiyi de ifade eder. Sarı yasemin ise, bolluk ve sevinç içinde yaşamak anlamına gelir.

Bilimsel adı Dracunculus vulgarisolan yılanyastığı ismini çağrıştırdığının aksine sağlık için göz kamaştırıcı bitkilerden sadece birisidir. Halk arasında Danaayağı, Buzağı otu, Eşekkulağı, Yılanfidanı, Yılanekmeği, Filkulağı gibi değişik isimlerle isimlendirilmektedir.

Yıldız çiçeği, çiçekli bitkilerin en büyük familyası olarak bilinen Asteraceae familyasına ait, başka bir ifadeyle papatyagillerden bir bitki. Hem dünyada hem de ülkemizde dahlia ismiyle de anılan yıldız çiçeğinin de birçok çeşidi var üstelik.

Yüksük otu (Digitalis), yaklaşık 20 türle temsil edilen, Scrophulariaceae familyasına ait bir otsu bitkiler taksonudur. İki yıllık ve ömürlü cinsleri olan bir bahçe çiçeğidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
4
3
153
60
3
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.