Y harfi ile başlayan eşyalar

Y harfi ile başlayan eşyalar
Y harfiyle başlayan eşyalar, baş harfi Y olan eşyalar nesneler listesi.Y ile başlayan eşya isimleri hangileridir, Y ile başlayan eşyalar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eşyalar, günlük hayatımızı devam etmemiz için önemli araç-gereçlerdir. Peki Y harfiyle başlayan eşyalar hangileridir? İşte Y harfi ile başlayan eşyalar ile o eşya (nesne) hakkında bilgiler.

Y Harfiyle başlayan eşya isimleri

  • Yağdanlık
  • Yağlı boya
  • Yağmurluk
  • Yastık
  • Yaşmak
  • Yat
  • Yatak – Yatak örtüsü
  • Yazma
  • Yangın Söndürme Tüpü
  • Yapboz
  • Yelek
  • Yelken
  • Yelpaze
  • Yorgan
  • Yular
  • Yumurtalık
  • Yün
  • Yüzük

Baş harfi Y olan eşyalar hakkında kısa bilgi

Yağdanlık: Makineleri yağlamakta kullanılan, ince, uzun bir borusu olan yağ kabı, Genellikle camdan üretilen mutfaklarda yağ saklamak ve kullanmak için kullanılan kap.

Yağmurluk: Yağmurdan korunmak için üste giyilen giysi, Yağmurluk veya sürgü, vücudu yağmurdan korumak için giyilen su geçirmez veya suya dayanıklı bir kattır. Yağmur ceketi terimi bazen bel uzunluğu olan yağmurlukları ifade etmek için kullanılır. 

Yapboz: Kesilmiş resim parçacıklarını birbirine uygun duruma getirerek resmi yeniden oluşturmaya dayanan bir tür çocuk oyunu, Yapboz, parçalardan oluşan resim veya fotoğrafın birleştirilmeye çalışıldığı bir tür oyuncaktır. Zorluklarına, parça sayılarına ve büyüklüklerine göre pek çok yapboz türü bulunur. Yapboz parçalarının genel bir şekli yoktur. Yapboz üreten birçok marka mevcuttur.

Yastık: Başın altına koymak veya sırtı dayamak için kullanılan, içi yün, pamuk, kuş tüyü, ot vb.yle doldurulmuş küçük minder

Yaşmak: Kadınların ferace ile birlikte kullandıkları, gözleri açıkta bırakan, ince yüz örtüsü, Yaşmak, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Müslüman kadınların ferace ile birlikte giydikleri yalnızca gözleri açıkta bırakan ince kumaştan iki parçalı yüz ve başörtüsü.

Yat: Kalkan, zırh vb. korunma aracı, Yat, deniz seyahatlerinde genelde gezi ve iş amaçlı kullanılan lüks teknelerdır. Motor veya yelken gücüyle sayahat etme yeteneğıne sahip olur. Geleneksel yapı malzemesi kompozit, ahşap, çelik, alüminyumdur. İlk yatlar Hollanda Kraliyet ailesi tarafından kullanılmıştır.

Yay: Ok atmaya yarayan, iki ucu arasına kiriş gerilmiş, eğri ağaç veya metal çubuk, Yay, bir kuvvetin etkisi altında kaldığı zaman elastik şekil değiştirebilme özelliğine sahip mühendislik malzemelerinden imal edilen, bu şekil değiştirme esnasında enerji (şekil değiştirme enerjisi) depolayabilen, kendisine etki eden kuvvetin etkisi kalktığı zaman eski şeklini kısmen veya tamamen alabilen ve bu sırada depolamış olduğu enerjinin bir kısmını geri verebilen, makine elemanıdır.

Yazar kasa: Satılan malları ve tutarlarını gösteren bir fiş veren, hesabı belleğinde tutan elektronik makine

Yazı tahtası: Okullarda üzerine yazı yazılan, genellikle kara tahta

Yelek: Ceket altına giyilen kolsuz ve kısa giysi, Yelek önü ait olduğu takım elbisenin kumaşından dikilmiş, ceket altına giyilen düğmeli, yakasız ve kolsuz giysi.

Yelken: Rüzgâr gücünden yararlanarak geniş bir yüzey oluşturacak biçimde yan yana dikilen ve teknenin direğine uygun bir biçimde takılarak onu hareket ettiren kumaş veya şeritlerin tümü

Yelpaze: Sallandığında küçük bir hava akımı yapan ve özellikle yüzü serinletmeye yarayan, katlanabilir, taşınabilir araç, Yelpaze, hava akımı sağlamak ve serinlemek amacı ile kullanılan bir gereçtir. İleri-geri sallanan herhangi geniş ve düz yüzeyli bir şey hava akımı yaratır ve bu yüzden basit bir yelpaze olarak düşünülebilir. Yelpazeler katlanabilir ve katlanamayan olmak üzere iki çeşittir.

Yemeni: Anadolunun bazı bölgelerinde hala üretimine devam edilen, manda, sığır, keçi ve oğlak derisinden faydalanılarak üretilen ayakkabı çeşitidir.

Yorgan: Yatakta örtünmeye yarayan, içi pamuk, yün vb. şeylerle doldurularak dikilmiş geniş örtü

Yular: Bir yere bağlamak veya çekerek götürmek için hayvanın başlığına veya tasmasına bağlanan ip, Yular, evcil büyükbaş hayvanların yedekte yürütülmesini, istenilen yöne döndürülmesini, bir yerde bağlı durmasını sağlamak için kullanılan, hayvanın başına bağlı ip ya da iplerdir.

Yüksük: Dikiş dikerken, iğnenin batmasını önlemek için parmak ucuna takılan kesik koni biçiminde gereç

Yün: Koyun tüyü, Yün bazı memelilerden elde edilen hayvansal kıl kökenli doğal bir elyaf türü. Sıcak tuttuğu için battaniye ve kışlık giysilerin üretiminde kullanılır. Yün elyafı koyundan genellikle canlı hayvanlardan kırkılmak suretiyle olmak üzere değişik yöntemlerle elde edilir. Bu tür yüne kırkım yünü denir

Yüzük: Parmağa geçirilen genellikle metal halka, Yüzük, çoğu zaman süs eşyası olarak kullanılan ya da nişan, evlilik gibi kurumların simgesi olarak parmağa takılan madenî halkadır. Varlıkları tarih öncesi çağlara dayanan yüzüğün ilk örnekleri Tunç Çağı'nda görülür. Bunlar çok kaba biçimde yapılmış çemberlerdir.

81
223
138
323
153
409
65
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.