Yabancı özel liselerde 1. serbest kayıt dönemi

Yabancı özel liselerde 1. serbest kayıt dönemi
Sınav puanına göre öğrenci alan özel okulları tercih etmek isteyenler için son günlere gelindi. Dün ikinci kesin kayıt ve yedek kayıtlar yapıldı. Sırada ise üç gün sürecek serbest kayıt dönemi var.

27-28-29 Temmuz'da gerçekleşecek serbest kayıt döneminde adaylar boş kalan kontenjanlar için kayıt olma şansını yakalayabilecek.

Serbest kayıt döneminde her gün için bir taban puan açıklanacak ve kayıt işlemleri saatlere göre günlük olarak yapılacak. Ön kayıt, asil kayıt ve yedek kayıtlar aynı gün tamamlanacak.

RESMİ OKUL TERCİHLERİ 29 TEMMUZ'A KADAR
Bu dönemin ardından özel okullara kayıtlar sona erecek. Resmi okullar için tercih başvuruları ise alınmaya devam ediliyor. Sınav puanıyla ve yerel yerleştirmeyle alacak okullar için tercih işlemleri 29 Temmuz'da sona erecek. Herhangi bir özel okula kayıt yaptıranlar için sınav puanına göre, yerel yerleştirmeyle alacak ve pansiyonlu okul tercih ekranı açılmayacak. Özel okula kayıt olanlar resmi okul tercihlerinde bulunamayacaklar. Ancak özel okula kayıt yaptıranlar, kaydını sildirirse tercihte bulunabilecekler.

YERLEŞTİRMELER SONRASI ÖZELE KAYIT MÜMKÜN MÜ
Adayların resmi okul yerleştirmeleri tarihinden sonra da özel okula kayıt yaptırması mümkün. Bir aday resmi okuldaki yerleştirmesini beğenmeyip, özel okula kayıt yaptırmak isterse özel okullarda kontenjan bulunması halinde kayıt yaptırabilecek. Ama özellikle üst seviyedeki okulların kontenjanları doluyor. Veliler ve adaylar bunu da göz önünde bulundurmalı.

SONUÇLAR 10 AĞUSTOS'TA
Resmi okullara yerleştirme sonuçları 10 Ağustos'ta açıklanacak. Birinci nakil dönemi 10-14 Ağustos tarihleri arasında, ikinici nakil dönemi 17-21 Ağustos'ta olacak. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 24-26 Ağustos tarihlerinde alınacak.

BAZI ÖZEL OKULLARIN TABAN PUANLARI VE BOŞ KONTENJANLARI

  TABAN PUAN BOŞ KONTENJAN
Amerikan Robert Kolej (Erkek)  482 1
Koç Lisesi (Erkek) 458 13
Koç Lisesi (Kız) 455 22
Özel Alman Lisesi 475 Doldu
Üsküdar Amerikan Lisesi (Erkek) 470 1
Üsküdar Amerikan Lisesi (Kız) 467 3
Özel SEV Lisesi 457 18
İzmir Amerikan Koleji  424 20
Saint Joseph Fransız Lisesi 456 Doldu
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 446 Doldu
Saint Benoit Fransız Lisesi   435 Doldu
Saint Pulcherie Fransız Lisesi 436 Doldu

Kaynak:Hürriyet

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.