Yağ yiyen köpek tüyünden belli olur atasözünün anlamı

Yağ yiyen köpek tüyünden belli olur atasözünün anlamı
Yağ yiyen köpek tüyünden belli olur, iyi yaşadığını, iyi beslendiğini veya zenginliğini bahseden kişinin diğer özellikleride (elbise v.s.) kaliteli olması beklenir

Yağ yiyen köpek tüyünden belli olur anlamı şu şekilde :

Köpek yiyeceği genellikle tirit ve yaldır. Ona yağlı yiyecekler pek verilmez. Ancak iyi beslenen ve yağlı yiyen köpek daha bir gösterişli ve semirmiş olur.

Toplumda belli bir hayat standardında yaşayıp giderken daha üst düzeyde yaşamaya başlayan, eğlenceye, giyime kuşama boğulan kişi, mutlaka bir köpeklik yapmış, ya rüşvet almaya veya vurgunculuğa başlamış demektir. Yoksa yağlı yiyip tüyünü düzeltmesi mümkün değildir. Kısacası, müsrif ve hesapsız harcamalar yapan kişilerin bir yerlerden yağ yedikleri hemen anlaşılır.

Bir kişinin dış görünüşündeki değişiklikten yola çıkarak yaptığı düzensizliklere hükmetmek için söylenir. Hiçbir sebep yokken yaşama düzeyi birden değişen, yükselen kişinin çaldığı ve rüşvet aldığı bellidir.

204
204
330
330
331
299
354
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.