Yağına kıymayan, çöreğini yavan (yoz, kuru) yer atasözünün anlamı

Yağına kıymayan, çöreğini yavan (yoz, kuru) yer atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere yağına kıymayan, çöreğini yavan (yoz, kuru) yer anlamı nedir, yağına kıymayan, çöreğini yavan (yoz, kuru) yer ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Yağına kıymayan, çöreğini yavan (yoz, kuru) yer anlamı şu şekilde :

Bir işten iyi sonuç alınmak isteniyorsa, o iş için lâzım olan şeyler eksiksiz kullanılmalı, gerekli fedakârlık gösterilmelidir. Yoksa kişi istediği verimi alamayacak, olumsuz ve kusurlu sonuca evet demek zorunda kalacaktır.

İnsan bir ev yapar, çatısını giydirir. Sıvasını, badanasını ve doğramalarını da yaptırır. Artık ev kullanıma hazır hale gelmiştir. Fakat evin çevre düzenlemesi yapılmaz, onu gelişigüzel gösterecek ufak tefek harcamalardan kaçınılırsa, insan bu evde gönül huzuru ile oturamaz. Bunun gibi, bir iş için gerektiği kadar fedakarlıkta bulunmayan kimse, sonucun kusurlarını hoş görmelidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

6
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum