Yağmurun oluşumu ile ilgili bilgilendirici metin

Yağmurun oluşumu ile ilgili bilgilendirici metin
Yağmurun oluşumu ile ilgili bilgilendirici metin örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

1. Örnek metin

Su damlacıkları; yoğunlaşma olayı ile beraber yağmur şeklinde yeryüzüne inmektedir. Ancak bunların içerisinde iki değişik yol bulunmaktadır. Birincisi çarpışmadır. Su damlacıkları, rüzgarın etkisi ile beraber havada birbirine çarparlar ve yağmur meydana gelir. İkinci vaziyet ise kristalleşmedir. Soğuk havada donan su damlacıkları, ufak kristallere dönüşüp yeryüzüne iner. Bu kristaller aşağı katmanlara inerken daha sıcak havaya uğradıklarından ötürü çözünüp su damlacıklarına bununla beraber yağmur haline gelmiş olurlar.

2. Örnek metin

Atmosferde bulunan su buharının yoğunlaşmasıyla oluşan çapı 0,5 mm'den büyük su taneciklerinin yer yüzüne düşmesine yağmur denir. Havadaki nemin %100 ü aştığı zaman su buharı yoğunlaşarak tanecikleri oluşturur. Tanecikler rüzgarla birleşerek bulutları meydana getirirler. Bulut soğuk hava dalgasıyla karşılaştığı zaman buluttaki su yoğunlaşarak su damlacıklarına dönüşür. Damlacıklar düşebilir yüksekliklere ulaşınca yağış gerçekleşir. Atmosferin sıcaklığı belirli bir yükseklikte ise yağış, yağmur biçiminde yağar.

Etiketler :
3387
2424
3964
737
818
1779
3927
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum