Yakup MOĞUL kimdir

Yakup MOĞUL kimdir
Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup MOĞUL atanmıştır.

1976 yılında Zonguldak'ta doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Zonguldak'ta tamamladıktan sonra 1992 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1996 yılında mezun olmuştur.

1997 yılında Zonguldak Adli Yargı Hâkim Adayı olarak başladığı meslek yaşamında sırasıyla Erzin, Ulus, Horasan Hâkimliği, Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi - Adalet Komisyonu Başkanlığı, Menemen ve İzmir Hâkimliği, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

02 Ekim 2019 tarihinden itibaren Ceza İşleri Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

23 Ocak 2021 tarihinde Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Ceza İşleri Genel Müdürü Yakup MOĞUL atanmıştır.

Evli ve iki çocuk babasıdır. Orta derecede İngilizce bilmektedir.

12
1
1
0
13
5
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.