Yalan zıt-karşıt anlamlısı nedir

Yalan zıt-karşıt anlamlısı nedir
Yalan kelimesinin zıt-karşıt anlamı nedir, yalan nedir, yalan TDK anlamı nedir, yalan kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yalan veya yalan söylemek, Doğru olmayan söz, hakikat ve gerçeğin aksi, haksız söz ve bir kimseden söylemediği halde söz nakletmek manalarına gelmektedir. Yalanın aslı sözdedir; geçmişte olsun ve gelecekte, vaat olsun veya başka bir şey. Doğruluğun (sıdk) karşıtı, bir konuda kasıtlı veya kasıtsız olarak gerçeğe aykırı haber veya bilgi vermek anlamlarında da kullanılmıştır. Istılahta ise gerçeğin ve hakikatin aksini söylemeye yalan denmektedir. İnsanın en büyük ve en kötü sıfatlarından biri yalan söylemektir.

Yalan kelimesinin zıt-karşıt anlamlısı nedir

Yalan kelimesinin birden fazla zıt anlamlısı bulunmaktadır. Bununla beraber yalan kelimesinin zıt anlamları; ciddi, essah, esas, hakikat, gerçek, hakiki olarak tanımlanabilir.

Yalan TDK anlamı nedir

1. isim Doğru olmayan, gerçeğe uymayan söz, kıtır.
2. isim Yalancı kimse.
3. sıfat Uydurma.

Yalan kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Yalanlarla karşılaştığım zaman gerçeklerin bu şekilde olabileceğini hiç tahmin etmemiştim.
  • "Yalanı en güzel kullanmış olanlar eski Şarklılardır." - Ahmet Haşim
  • Bana yalan söylediler, sen sevemezsin, yapamazsın dediler.
  • Ölecek olacağını bilsen bile asla yalan konuşma.
  • Yalan konuşmak insanlarda bir güven kaybının yaşanmasına neden olur.

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.