Yalnız öküz, çifte (boyunduruğa) koşulmaz atasözünün anlamı

Yalnız öküz, çifte (boyunduruğa) koşulmaz atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere yalnız öküz, çifte (boyunduruğa) koşulmaz anlamı nedir, yalnız öküz, çifte (boyunduruğa) koşulmaz ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Yalnız öküz, çifte (boyunduruğa) koşulmaz anlamı şu şekilde :

Her işin uygun bir yapılma biçimi vardır. Dolayısıyla iki kişinin ancak yapacağı bir işi, tek kişi ile yapmaya kalkışmak doğru bir hareket değildir.

İnsanın tek başına yapabileceği işler olduğu gibi, bunu yanlız başına başaramayacağı işlerde vardır. Bir yardımcımız bulunmaz, işin bir ucundan tutanımız olmaz ise bazı işleri yapamayız. Bundan dolayı iki kişi ile yapılması gereken bir işi tek başına yapmaya kalkışmak yanlıştır.


Atasözü Nedir?

Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
12
6
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.