Yapılan her eylem bilinçli midir

Yapılan her eylem bilinçli midir
Yapılan her eylem bilinçli midir, örnek vererek yorumlayınız.

Yapılan her eylem bilinçli midir, örnek vererek açıklayalım.

Eylemlerin bir kısmı duyumsama yoluyla bir kısmı da düşünme yoluyla yapılır. Duyumsama yoluyla yapılan eylemlerin büyük bir kısmı bilinçli değildir.

Duyumsamak; duyular aracılığıyla bir şeyi algılamak

Yapılan bazı eylemler, önceden düşünülmüş, planlanmış ve sonrasında eyleme dönüştürülmüştür. Düşünülen, planlanan, ya da eylemi gerçekleştirirken yaptığı eylemin ne olduğunun, nasıl sonuçlar doğurabileceğinin farkında olmak bilinçli eylemdir.

Bazı eylemler ise eylem gerçekleştirilirken ani davranılmış, ya da ince şekilde düşünülmemiş eylemlerdir. Bu tür eylemleri gerçekleştirirken kişi gerçekleştirdiği bu eylemin ne gibi sonuçlar doğuracağını düşünmez, ya da düşünemez. Bu gibi durumlarda gerçekleştirilen eylemler bilinçsiz şekilde gerçekleştirilen eylemlerdir.

Bilinçsiz şekilde gerçekleştirilen eyleme bir örnek verelim;

Resim dersinde arkadaşımıza yağlı boya ile şaka yapmak isterken yağlı boyayı arkadaşımızın üzerine dökmek.

205
16
2
0
21
48
224
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.