Yaptığınız çalışmalarda kaynakça göstermenin önemi

Yaptığınız çalışmalarda kaynakça göstermenin önemi
Yaptığınız çalışmalarda kaynakça göstermenin önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kaynakça göstermenin önemi

İlk önce kaynakçayı tanımlayalım. Kaynakça bir ödev yaparken, bir araştırma yaparken, bir şey sunarken kimin hangi yazısından, hangi eserinden yararlandığımızı belirtmektir.

Bir araştırma veya incelemede yararlanılan kaynakları gösteren listeye kaynakça adı verilir. Yaptığımız çalışmalarda kaynakça göstermek önemlidir. Çünkü, çalışmalarımızı okuyan başka insanlar, kaynakçaya bakarak yararlandığımız kaynaklara ulaşabilir. Bu şekilde yazımızın güvenilir olduğu ortaya çıkar.

Sosyal ya da fen bilimlerinde olsun yapılan bir çalışmanın bilimsel verilere ve çizgilere sahip olması gerekir. Bir çalışmanın bilimsel çizgilere sahip olması yayın kültürünün ne şekilde yapıldığına bağlıdır. Bir araştırma yapılırken en önemli olan şey yararlanılan kaynaklardır.

Bir kaynağın itibar edilen bir kaynak olması güven vermesi anlamına gelir. Yapılan çalışmalarda kaynakça göstermek yararlanılan kaynakların listesini oluşturmak anlamına gelir. Kaynakçanın oluşturulması çalışmanın literatüre uygunluğunu da göstermektedir. Bilimsel bir çalışmada mutlaka kaynakça yer alır. Bir çalışmanın itibar edilen bir çalışma olması için belli bilimsel araştırma yöntem ve kurallarına uyması gerekir. Bunun için kaynakça kullanmak çok önemlidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

166
165
16
22
22
14
48
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.