Yara, sıcakken sarılır

Yara, sıcakken sarılır
Yara, sıcakken sarılır, bir sıkıntıyı hafifletmek, bir acıyı dindirmek için gereken yardım fazla geciktirilmemelidir. Erken yapılan yardım can kurtarabilir, insanları çok zor anlarından kurtarabilir.
Zamanında yapılmayan bir iyilik veya yardımın bir değeri olamaz. ihtiyaç anında yapılan iyilik, yaranın sıcak iken sarılması kadar güzel ve faydalıdır. Gecikmiş adalet adalet olmadığı gibi gecikmiş iyilik de iyilik olmaktan çıkar. Zira o iyiliğe olan ihtiyaç ortadan kalkmıştır, özür dilemek veya küs iken barışmak da buna benzer.
 
Her türlü yardım ve iyiliğin uygun zamanda yapılmasını tavsiye için söylenir.

Yara, sıcakken sarılır atasözünün ana fikri nedir?

Yapılacak yardım zamanında yapılmalıdır.

Yara, sıcakken sarılır kompozisyon örneği

Kişiye bir yardım yapılacaksa, o yardım kişinin en çok ihtiyaç duyduğu zamanda yapılmalıdır. Örneğin deprem yaşanmış bir bölgedeki insanlara, yardım zamanında yani depremden hemen sonra yapılmalıdır. O acılar yaşandıktan, çileler çekildikten bir sene sonra yapılan yardımın bir faydası olmaz.

Bizden çok acil bir ihtiyacı için borç para isteyen birine ''Seneye gel vereyim'' demek kadar saçma bir şey olamaz. zira o adamın paraya şimdi ihtiyacı vardır. Bir sene sonra gelecek paranın o adam için hiçbir önemi, kıymeti yoktur.

İnsanların acılarında, kederlerinde onlara destek olmak, yardımcı olmak gerekir. Başkalarının yaşadığı acıyı bizler de gayet yaşayabiliriz. Hiç kimse ileride başına ne geleceğini bilmez. Zor durumunda yardım almak isteyen; başkalarına da onların zor durumlarında yardım etmelidir. Ama zamanında yani yara sıcakken yardım etmelidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
101
1
3
3
3
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.