Yardıma muhtaç hayvanlar için neler yapılabilir

Yardıma muhtaç hayvanlar için neler yapılabilir
Yardıma muhtaç hayvanlar için neler yapılabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Onlara yiyecek ve su verilebilir. İmkan varsa barınmaları için yer hazırlanır. Hayvan barınaklarına götürülebilir. Veterinerlere götürülebilir.

Soğuklar geldi çattı, sokaklarda yaşam koşulları iyice zorlaştı. Sokak hayvanlarına yardım etmek istiyor ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki listeden birini veya birkaçını deneyebilirsiniz.

1- Arabanın motorunu çalıştırmadan önce mutlaka kaputa vurun: Kediler soğuk havalarda korunmak ve ısınmak için sık sık arabaların motorlarına girerler.
2- Evinizin önüne bir kap mama, ya da soğan içermeyen yemek artıklarınızı bırakabilirsiniz: Soğukta kediler 6, köpekler 17 saate kadar aç kalırsa donarak ölür.
3- Bıraktığınız mamanın yağmur ve kardan zarar görüp bozulmaması için, bir damacana ya da 5L’lik plastik su bidonunun önüne bıçakla pencere açıp mamaları içine bırakabilirsiniz.

4- Plastik bir kap suyun içine bir damla zeytinyağı damlatıp kapınızın önüne koyabilirsiniz: Plastik kap ve zeytinyağı suyun donmasını önler.
5- Karton koli, koli bandı, izocam ve çöp poşetinden kedi / köpek evi yapabilirsiniz.
6- Yeriniz ve imkânınız varsa en azından geceyi sıcak geçirmesi için bir sokak hayvanına evinizi açabilirsiniz.

368
130
196
45
58
449
113
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum