Yardıma muhtaç olan birisiyle karşılaştığınızda onun için ne düşünürsünüz

Yardıma muhtaç olan birisiyle karşılaştığınızda onun için ne düşünürsünüz
Yardıma muhtaç olanları düşünerek empati kuralım. Siz de yardıma muhtaç olan birisiyle karşılaştığınızda onun için ne düşünürsünüz ve ne yaparsınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elimden gelen bir şey olup olmadığını düşünürüm yapabileceğim bir şey varsa yardım ederim. Yoksa da ne yapabiliyorsam onu yaparım. Çünkü biliyorum ki bir gün ben de o hale gelebilirim.

Günlük hayatta yardıma muhtaç olan birçok insanla karşılaşırız. Ben, yardıma muhtaç bir insanla karşılaştığımda onun bu durumuna çok üzülürüm, ona imkanım el verdiğince maddi ve manevi yardımlarda bulunurum. Yeri geldiğinde onunla sohbet etmekten de geri kalmam.

İnsanların yardıma muhtaç olması, varlıklı kişilerin onlara yardım etmesini gerektirir. Erdemli ve doğru olan hareket budur. Yardıma muhtaç, mağdur, mazlum ve kimsesiz olan insanlara yardım etmek gerekir. Bunun için empati kurmak gerekir. Empati, başkasının yaşadığı durumu anlama anlamlandırma anlamına gelmektedir.

Yardıma muhtaç olanları düşünerek empati kurup hareket ettiğimizde biz de yardıma muhtaç olan kişilere yardım etmemiz gerekir. Yardıma muhtaç olan birine yardım etmek, sıkıntısını ve derdini gidermek erdemli bir harekettir. Ayrıca sevap olan bir davranıştır.

254
278
627
60
75
269
76
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.