Yardımlaşmak niçin önemlidir ve yardımlaşmanın topluma ne gibi katkıları olur

Yardımlaşmak niçin önemlidir ve yardımlaşmanın topluma ne gibi katkıları olur
Yardımlaşmak niçin önemlidir ve yardımlaşmanın topluma ne gibi katkıları olur konulu bir konuşma örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

İnsanlara yardım etmek ve yardımlaşmak toplumda dayanışma içinde olmanın en güzel örneklerinden bir tanesidir. Bir toplum içinde birlik ve beraberlik içinde olmak için toplum içindeki yardımlaşmayı arttırmalıyız.

Yardımlaşmanın en güzel yanlarından bir tanesi de diğer insanlara örnek olmaktır. Çünkü yardımlaşmak ve iyilik yapmak bulaşıcıdır. Bir insan sizden iyilik ve yardım görürse onunda başka bir kişiye yardım etme olasılığı daha çok artar. Türkler toplum olarak yardımlaşma konusunda diğer ülkelere göre daha şanslıdır. Çünkü diğer toplumlara göre daha vicdan sahibi bir topluma sahibiz.

Bu yüzden yardımlaşma bilincimiz yüksektir. Özellikle Anadolu'da yaşayan insanlarımız yardımlaşma konusunda daha yüksek bilince sahiptir. Bunun sebebi ise gelenek ve göreneklerimize daha fazla sahip çıkan ve uygulayan kişilerin yaşamasıdır. Bir kişinin yardıma ihtiyacı olursa konu komşu toplanarak o kişinin ihtiyacını karşılık beklemeden karşılar.

Fakat son yıllarda toplumun giderek yozlaşması yardımlaşma bilincimizi de azaltmıştır. 

12158
3951
6140
2162
2921
2810
12229
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
13 Yorum