Yarın Ankara, İstanbul, Bolu, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri okullar tatil olacak mı? 10 Aralık Salı. 11 Aralık Çarşamba

Yarın Ankara, İstanbul, Bolu, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri okullar tatil olacak mı? 10 Aralık Salı. 11 Aralık Çarşamba
Kar tatili kar tatili diye diye sonunda okulları tatil ettirdiler. Bir çok ilde okullar tatil oldu. Yarın Ankara, İstanbul, Bolu, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri okullar tatil olacak mı? 10 Aralık Salı. 11 Aralık Çarşamba günü hangi illerde okullar tatil? Ka

Kar tatili geldi.. Kar yağdı. Kar yağışı Türkiye'yi adeta etkisi altına aldı. Özellikle Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesi bekleniyor. Ankara, İstanbul, Bolu, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri okullar tatil olacak mı?  Hava durumu nasıl olacak. 

Okullara kar taitli olacak mı? Özellikle bugün yağacak kar yağışının ardından okulların tatil olması bekleniyor. Bakalım Valilikler bugün okulların tatil haberleri hakkında açıklamalarda bulunacak mı? Kar ülkeyi etkisi altına almış durumda. Kar tatili var mı. Kar yağışında son durum ne olacak.


Tatil olacak mı? Kar tatili var mı.. Bir çok ilde kar yağışı sebebi ile okullar tatil edildi. Nefesleri kesen kar yağışı nasıl ilerliyor.  Hava durumu  nasıl olacak. Hangi illerde okullar tatil olacak? Yarın Ankara, İstanbul, Bolu, İzmir, Bursa, Konya, Kayseri okullar tatil olacak mı? 10 Aralık Salı. 11 Aralık Çarşamba


Okulların tatil olduğu açıklanan iller şöyle:

Zonguldak, Iğdır, Karabük, Ağrı, Hakkari-Yüksekova, Kastamonu, Bolu

ZONGULDAK

Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle 113 köy yolu ulaşıma kapandı. Valilik, merkez, bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli İlçelerinde okulların bir günlüğüne tatil edildiğini açıkladı.

Kent merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı gece boyunca devam etti. Bugün sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 60, alçak kesimlerde ise 20 santimetreye kadar ulaştı. Yoğun kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle Zonguldak- İstanbul ve Zonguldak- Ankara Karayolunda da zaman zaman ulaşımın aksamasına neden oldu.

VALİ KABAN TWİTTER'DAN DUYURDU

Zonguldak Valisi Ali Kaban, twitter sayfasından okulların yarın (pazartesi) için 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Okulların yarın merkez, bağlı belde ve köyler ile Kozlu ve Kilimli ilçelerinde tatil olduğunu duyuran Kaban, "Hava soğuk, kar yağıyor, fırtına var. Yarın okullar tatil. Evde annemizi üzmeyelim çocuklar" mesajını paylaştığı görüldü. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de idari izinli sayılmalarına karar verildiğini bildirdi.

KARABÜK


Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün
ara verildi.

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada, dün başlayan ve bugün de devam eden kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı kaydedildi.

Vatandaşların yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, "Eğitime, merkez ilçe ile birlikte Safranbolu, Ovacık, Eflani, Eskipazar ve Yenice ilçeleri, bağlı belde ve köylerde yarın ara
verileceği" bildirildi.

IĞDIR

Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde ise yarım metreye ulaştı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Iğdır merkeze bağlı Kervansaray güzergahı okulları ile Tuzluca ilçesine bağlı köy okulları bir gün tatil edildi. Öte yandan; Iğdır merkezi ile ilçelere bağlı 54 köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.

AĞRI

Sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı aralıksız devam ederken, kar yağışı sonucu yüksek kesimlerde 60 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ilçeye bağlı 30 köy yolu kapandı.

Kar yağışı ve fırtına nedeniyle başlatılamayan yol açma çalışmaları eğitimin aksamasına da neden oldu. İlçe merkezi ve tüm köy okullarının 9 Aralık Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildiği öğrenildi.

HAKKARİ - YÜKSEKOVA

Sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı aralıksız devam ederken, kar yağışı sonucu yüksek kesimlerde 60 santimetreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ilçeye bağlı 30 köy yolu kapandı.

Kar yağışı ve fırtına nedeniyle başlatılamayan yol açma çalışmaları eğitimin aksamasına da neden oldu. İlçe merkezi ve tüm köy okullarının 9 Aralık Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildiği öğrenildi.

KASTAMONU

Kastamonu'da son iki gündür yoğun bir şekilde etkisini hissettiren kar yağışı nedeniyle, bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Kastamonu Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Azdavay, Şenpazar, Küre, İnebolu, Devrekani ve Pınarbaşı ilçelerinde okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

Ayrıca açıklamada, Cide ilçesine bağlı köy okullarında da eğitime 1 gün süreyle ara verildiği ve vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi. Kastamonu'da son iki gündür etkisini arttıran kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

BOLU

Bolu'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yaptığı açıklamada, Bolu'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, merkez, Gerede, Mengen, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okulların bir gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

Mudurnu, Seben, Kıbrısçık ve Göynük ilçelerinde ise eğitimin süreceğini kaydeden Özçimen, kamu kurumlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de 3 gün idari izinli olacağını ifade etti.

Bolu'da 2 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle, kar kalınlığı kent merkezinde 15, D-100 ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde ise 25 santimetreye ulaştı.

Karayolları ekipleri güzergahta karla mücadele çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri ise kontrollerini arttırdı.

KAR İSTANBUL'A GELİYOR

Salı gününden itibaren İstanbul'da kar yağışı bekleniyor. Salı günü yağmur şeklinde başlayacak yağışlar yerini kara bırakacak. Kar yağışının çarşamba günü de sürmesi tahmin ediliyor. Perşembe ve cuma günleri ise karla karışık yağmur bekleniyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum