Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor

Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor
2021-2022 eğitim yılı yarıyıl tatili ne zaman sona erecek, 2. dönem ne zaman başlayacağı konusunda bilgiler vereceğiz.

Sömestr tatili 2022 geçtiğimiz hafta cuma günü karnelerin alınmasıyla birlikte başladı. Aynı zamanda eğitim yılının 1. döneminin de bittiğini gösteren yarıyıl tatili ne zaman bitecek, 2. dönem ne zaman başlıyor araştırılmaya başlandı. Bunun yanında yoğun kar yağışı nedeniyle 15 tatili uzatılması da gündeme geldi. Peki yarıyıl tatili ne zaman bitiyor, uzatıldı mı? İşte detaylar...

Bilindiği üzere 21 Ocak Cuma günü alınan karnelerin ardından heyecanla beklenen yarıyıl tatili başlamıştı. MEB takvimine göre iki hafta devam edecek olan sömestr tatili 4 Şubat Cuma günü son bulacak ve okullar 7 Şubat Pazartesi günü yeniden açılacak.

Pandemi nedeniyle verilen yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatılmıştı. Yarıyıl tatilinin 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanmasının ardından öğrenci ve öğretmenler 7 Şubat Pazartesi günü yeniden okullarda olacak. Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci dönem 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.