Yaşadığımız yer ve çevresindeki kişiler ihtiyaçlarını nasıl karşılamaktadır

Yaşadığımız yer ve çevresindeki kişiler ihtiyaçlarını nasıl karşılamaktadır
Yaşadığımız yer ve çevresindeki kişiler ihtiyaçlarını nasıl karşılamaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların bireysel ve toplumsa ihtiyaçları bulunmaktadır. İnsanların yaşadıkları çevrede ihtiyaçlarını karşılamak için birçok yola başvurduğu da bilinmektedir. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıkları ve geçim kaynakları oluşturdukları da bilinmektedir.

Yaşadığımız çevrede insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için daha çok hizmet sektöründe hizmet vermektedir. Ulaşım, iletişim, sağlık, eğitim, hukuk alanlarında görev üstlenen kişiler yerine getirdikleri sorumlulukları bir meslek bilinciyle icra ederken ihtiyaçlarını karşılamak için de geçim kaynağı bulmuş olurlar. İnsanların barınma, beslenme, korunma, temiz yaşama, sağlıklı olma, eğitim görme gibi temel ihtiyaçları bulunmaktadır. Aile kurma, geçinme gibi da zaruri ihtiyaçları bulunmaktadır.

İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıkları ve geçim kaynakları oluşturdukları da bilinmektedir. Yaşadığımız çevrede insanlar ihtiyaçlarını karşılamak için daha çok hizmet sektöründe hizmet vermektedir.

Beslenme İhtiyacı : Tarım ve hayvancılık yapmak.

Barınma İhtiyacı : Konut, otel, pansiyon vb. inşa etmek.

Ulaşım İhtiyacı : Motorlu ve motorsuz araçlarla, köylerde hayvan gücü.

Sağlık ihtiyacı : Hastane, sağlık ocağı, dispanserler inşa etmek.

Eğitim İhtiyacı : Okullar ve çeşitli resmi ve özel eğitim kurumlar

Kısaca; insanlar ihtiyaçlarını üretim yaparak, çalışarak, meslek edinerek ve bu mesleğinin görevlerini yerine getirerek, alışveriş yaparak karşılar.

Kaynak:Eğitim Sistem

3
1
2
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.