Yaşadığınız yer ve çevresinin ülkemiz ve diğer ülkeler arasında yapılan ekonomik ilişkilerdeki rolü

Yaşadığınız yer ve çevresinin ülkemiz ve diğer ülkeler arasında yapılan ekonomik ilişkilerdeki rolü
Yaşadığınız yer ve çevresinin ülkemiz ve diğer ülkeler arasında yapılan ekonomik ilişkilerdeki rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yaşadığım yerde tarımsal ürünler fazlaca ve çeşitli olarak yetiştirilmektedir. Bu nedenle bir kısmı direk bir kısmı işlenerek ihraç edilmektedir. Bu da ülkemize ve çevremize gelir sağlamaktadır. Bu gelirler yeni yatırımların yapılmasına olanak sağlamaktadır.

Yaşadığımız yer Marmara Bölgesi.

  • Marmara Bölgesi Türkiye'nin ekonomik açıdan, sanayi açısından en gelişmiş yeridir.
  • Marmara Bölgesi'nde birçok üretim yapılmaktadır.
  • Burada çeşitli ürünler işlenmektedir.
  • Marmara Bölgesi'nde önemli ilaçlar üretilmektedir.

Burada üretilen sanayi araçları, sanayi gereçleri tüm ülkeye dağıtılmaktadır. Her ne kadar tarım üretimi kısıtlı olsa da pirinç ve ayçiçeği üretimi görülür.

Ülkeler arasında baktığımızda ise Avrupa'ya yakın olması açısından birçok ticaret merkezi İstanbul'dadır. İstanbul'da birçok ekonomik faaliyet konusunda fırsat bulunur.

1584
1363
370
370
250
250
907
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.