Yaşadığınız yerde canlılar için tehlikeli

Yaşadığınız yerde canlılar için tehlikeli
Yeryüzünde veya gökyüzünde meydana gelen doğa olaylarındanbazıları canlılar için zararlı olabilir. İnsanlar ve diğer canlılar üzerindezararlı etkilere yol açan bu doğa olaylarına doğal afetler denir.

Dünyada doğa olaylarının yol açtığı çeşitli doğal afetler yaşanır. Deprem, fırtına, çığ, heyelan, sel baskını ve yıldırım düşmesi ile dolu ve don olayları ülkemizde en fazla görülen doğal afetlerdendir.

Doğada canlılar için tehlikeli olabilecek birçok doğa olayı gerçekleşmektedir. Yaşadığımız çevrede de her ne kadar şehir ekosistemi hakim olsa da doğal afetler ya da doğa olayları yaşanmaktadır.

Yaşadığımız yerde canlılar için tehlikeli olabilecek doğa olayları sel, yangın, fırtınalar, kasırgalar, tipi yağışları gibi durumlar olabilir.

1159
1424
306
104
291
194
1846
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.