Yaşadığınız yerde etkili olan iklimin genel özellikleri nelerdir

Yaşadığınız yerde etkili olan iklimin genel özellikleri nelerdir
Yaşadığınız yerde etkili olan iklimin genel özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde üç farklı iklim tipi görülmektedir. Bu iklim tipleri Akdeniz İklimi, Karadeniz İklimi, Karasal İklim olarak yaşanmaktadır. Yaşadığımız bölge Marmara Bölgesi olarak Akdeniz İklimi ile Karadeniz İklimi etkilerinin görüldüğü bir coğrafyadır. İklim etkileri hava olayları, bitki örtüsü, yeryüzü şekilleri, toprak özellikleri üzerinde etkili olmaktadır.

Akdeniz ikliminin genel özellikleri, yazları sıcak ve kurak olması, kışları ise ılıman bir iklim olmasıdır. Karadeniz ikliminin genel özellikleri ise dört mevsim yağışlı olmasıdır. Bitki örtüsü olarak ormanlar ve makilik alanlar bulunmaktadır. İklim insan hayatını doğrudan etkiler. İnsanlar iklime adapte olarak hayatlarına devam ederler.

Kaynak:Eğitim Sistem

45
15
28
6
24
374
354
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.