Yaşadığınız yerdeki iklim özellikleri doğal ve beşerî ortamı nasıl etkilemektedir

Yaşadığınız yerdeki iklim özellikleri doğal ve beşerî ortamı nasıl etkilemektedir
Yaşadığınız yerdeki iklim özellikleri doğal ve beşerî ortamı nasıletkilemektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir bölgenin sahip olduğu iklimsel özellikler bu bölgenin doğal ve beşeri ortamını doğrudan etkilemektedir. Bu duruma verilebilecek en temel örneklerden biri kurak iklim koşullarıdır. Arap yarımadasında birçok bölgenin az yağış alması doğrultusunda bölge kurak iklim koşullarına sahiptir. Bu durum insan yaşamı üzerinde belirli etkiler doğurmaktadır. Kurak bölge insanları bu doğrultuda su kullanımını en verimli şekilde değerlendirecek şekilde kültürel olarak gelişmişlerdir. Buna karşın kuraklığın olmadığı topraklarda yaşayan insanlar su kullanımı konusunda bu denli dikkatli davranmamaktadırlar.

  • Giyim, ulaşım, yiyecek seçimlerimi
  • Yapacağım piknik, toplantı, ziyaret ve turistik gezilerin zaman ve yerini
  • Okulun yoğun kar tatili nedeniyle tatil olmasını,
  • Ulaşımın kesilmesini, aksamasını zamanından önce yola çıkmam şekilde etkilemektedir.
  • İklim şartları belirleyici olmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
2
2
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.