Yasak nedeniyle yayla ve meralara gidemeyen besiciler hangi zorluklarla karşılaşırlar

Yasak nedeniyle yayla ve meralara gidemeyen besiciler hangi zorluklarla karşılaşırlar
Yasak nedeniyle yayla ve meralara gidemeyen besiciler hangi zorluklarla karşılaşırlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle yayla ve meralara gidemeyen besiciler birtakım zorluklarla karşılaşırlar. Bu zorluklar daha çok ekonomik zorluklar olarak meydana gelir. Bununla beraber beşeri ihtiyaçların karşılanamaması da söz konusu olmaktadır. Besicilerin sürekli çalışması gerekir.

Besiciler, işlerinden uzaklaştıkları için geçim sıkıntısı yaşarlar. Hayvanlarını yayla ve meralarda besleyemedikleri için gerekli verimi alamazlar. Hayvanlarını ucuza satmak zorunda kalırlar. Beslenemeyen hayvanlar hastalanabilir.

Yasak nedeniyle yayla ve meralara gidemeyen besiciler, tarım konusunda hasat yapamazlar, hayvancılık konusunda besicilik yapamazlar. Böylece ticaretleri durur, para kazanamaz ve geçim sıkıntısı çekerler. Herhangi bir önlemi olmayan kişiler için bu durum beşeri ihtiyaçların karşılanamaması şeklinde kendini göstermektedir. Bu nedenle yasakların bu bakımdan esnetilebilir olması gerekir. Böylece ticaret devam eder ve ihtiyaçlar karşılanır.

2
1
20
1
1
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.