Yaşamı sorgulamak insanı mutlu eder mi

Yaşamı sorgulamak insanı mutlu eder mi
Yaşamı sorgulamak insanı mutlu eder mi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sorgulamak, eleştirel düşünebilmek, soru sormak, her şeyi olduğu gibi kabul etmemektir. Sorgulamak, merak etmek, aykırı olmayı göze almaktır. Sorgulamak, yaşayacağınız hayatın kurallarını kendinizin koymasıdır.

Ailesinin, toplumun, çevresinin, arkadaşların değerlerini ve inançlarını olduğu gibi kabul eden, içselleştiren kişi sorgulamaz. Sorgulamadan, olduğu gibi ne duyduysa, çevreden ona ne verildiyse kabul eder. Ona verilen hazır cevapları kabul etmeyen kişi, kendi cevaplarını bulabilir.

Dünya ve insanlar, iyi olabildikleri gibi çok zalim, çok acımasız ve düşüncesiz de olabilirler. Aynı şekilde, bu Dünya, içinde yaşayan insanlara her zaman doğru şeyler öğretmez. Doğduğumuz günden bu güne, bize öğretilenlerin arasında büyük yanlışlar da vardır.

56
4
1
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.