Yaşamsal faaliyetleri sürdürebilmek için neden enerji kaynaklarına ihtiyaç duyarız

Yaşamsal faaliyetleri sürdürebilmek için neden enerji kaynaklarına ihtiyaç duyarız
Yaşamsal faaliyetleri sürdürebilmek için neden enerji kaynaklarına ihtiyaç duyarız, niçin vücudumuzda var olan enerjiyi, kendi içimizde basit bir döngü hâlinde kullanamıyoruz detaylar haberimizde...

Enerji, hayatımızın her alanında kullanılmaktadır. Yaşamın devam etmesi, bir şeyin gerçekleşmesi için de sürekli olarak bir enerji ihtiyacı bulunur. Enerji çok çeşitli şekiller de karşımıza çıkmaktadır. Mesela bir nehrin akışı, kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çevirebilmektedir. Elektrik üretimi sağlanır. Bu elektrik bir motora enerji verirse bu mekanik bir enerjidir. Ardından bu şekilde çalışan sistemler ve ısıtıcılar da hesaba katıldığında ısınma sağlanır ve ısı enerjisi olabilmektedir. Bu şekilde sürekli olarak değişik enerji çeşitlerine çevirim devam eder. Ancak enerjinin yok olması gibi bir durum söz konusu değildir.

Enerji sürekli olarak şekil değiştirir ve bu şekil değişikliği ile karşımıza çok fazla şekilde çıkar. Vücudumuza aldığım herhangi bir enerji sayesinde hayatımız devam etmektedir. Ancak ihtiyaç duyduğumuz enerjiler kullanıldıktan sonra depo edilmez ve başka bir enerji çeşidine dönüşürler. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse, sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama geçildiğinde bir anda vücutta bir titreme olur ve aslında ısının muhafaza edilmesi için bir enerji harcanır.

Bu şekilde enerji değişimi olur ve enerjinin farklı formatlara dönüştüğü bu formatların da zaman içerisinde harcandığı şekilde depolandığı görülür. Eğer enerji açısından sıkıntılı bir durumda iseniz ya da beslenmeniz düzgün değilse bu durumda soğuk bir ortama girdiğinizde donabilirsiniz.

3
1
3
1
3
3
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.