Yaşı at pazarından sorarlar atasözünün anlamı

Yaşı at pazarından sorarlar atasözünün anlamı
Yaşı at pazarından sorarlar atasözünün anlamı; insanların değeri, yaşlarıyla değil, başlarıyla ölçülür. Yaşlarına göre değerleri değişen yaratıklar, hayvanlardır.

At satın alınırken, yaşına bakılır ve yaşlıysa tercih edilmez. Fakat insanlarda öyle bir durum söz konusu değildir. Çünkü insanların değeri yaşına bakılarak değil; bilgisine, yeteneğine, mesleğine ve karakterine bakılarak ölçülür.

İnsanların değeri yaşlarıyla değil, bilgisi, yeteneği, mesleği, karakteri, sanatı vb. ile ölçülür. Yaşlarına göre değer biçilenler, hayvanlardır.

İnsanlar yaşlarıyla değil akıl ve yetenekleriyle değer kazanırlar.

Yaşlarıyla değerlendirilenler ise hayvanlardır. Bir husus için yaşının yetersizliği öne sürülen kişile­ri müdafaa için söylenir. Kurunun yanında yaş da yanar.

Kaynak:Eğitim Sistem

9
141
18
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.