Yavaş (yumuşak huylu) atın çiftesi pek (yavuz) olur atasözünün anlamı nedir

Yavaş (yumuşak huylu) atın çiftesi pek (yavuz) olur atasözünün anlamı nedir
Bu yazımızda sizlere Yavaş (yumuşak huylu) atın çiftesi pek (yavuz) olur anlamı nedir , Yavaş (yumuşak huylu) atın çiftesi pek (yavuz) olur ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Yavaş (yumuşak huylu) atın çiftesi pek (yavuz) olur, Yavaş (yumuşak huylu) atın çiftesi pek (yavuz) olur atasözünün anlamı, Yavaş (yumuşak huylu) atın çiftesi pek (yavuz) olur anlamı şu şekilde :

Mizaç itibariyle ılımlı, uysal, kaba ve hırçın olmayan, kolay yola gelen insanlar genellikle çok sabırlı olurlar. Bunlar öyle olur olmaz şeye hemen öfkelenmezler, kızmazlar. Ancak kimi zaman öyle öfkelenip patlarlar ki yanlarında durulmaz. Kendilerinden hiç beklenilmeyen bu tepkinin tek sebebi, sabırlarının artık taşmış olmasıdır. Bu bakımdan bu gibi kimselerin yumuşak huylarına aldanıp da gereksiz yere üzerlerine gidilmemelidir.

Yatan kurttan, yeler tilki yeğdir ne demek?Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.


Atasözü Nedir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

Etiketler :
30
30
30
30
30
30
30
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.