Yavuz Sultan Selim’in Safeviler ve Memlûklular üzerine sefer düzenlemesinin sebepleri nelerdir

Yavuz Sultan Selim’in Safeviler ve Memlûklular üzerine sefer düzenlemesinin sebepleri nelerdir
Yavuz Sultan Selim’in Safeviler ve Memlûklular üzerine sefer düzenlemesinin sebepleri nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Yavuz Sultan Selim’in Safeviler ve Memlûklular üzerine sefer düzenlemesinin sebepleri nelerdir

Ödev cevabı kısaca : Yavuz Sultan Selim'in Safeviler ve Memlûklular üzerine düzenlediği seferin sebepleri arasında, güçlenen Safevi tehdidi, dinî ve ideolojik rekabet, stratejik öneme sahip Mısır'ın ele geçirilmesi ve ekonomik kazanımlar gibi faktörler bulunmaktadır. Bu seferler, Osmanlı Devleti'nin genişleme ve güçlenme politikalarının bir parçasıydı.

Yavuz Sultan Selim, Safeviler ve Memlûklular üzerine sefer düzenlemesinin sebepleri şunlardır:

  • Türk-İslam Dünyasının lideri olma isteği: Yavuz Sultan Selim, Türk-İslam dünyasının lideri olmak istemiştir.
  • Memluklerin safevilerle ittifakı: Memlukler, Osmanlılara karşı Safevilerle ittifak yapmıştır.
  • Mısır’ın stratejik önemi: Mısır, Baharat Yolu’nu denetim altında tutan ve Akdeniz ticaretinde önemli limanlara sahip bir bölge olarak Osmanlı için stratejik öneme sahiptir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.