Yazın Klima Kullanımına Dikkat!

Yazın Klima Kullanımına Dikkat!
Sıcak ve nemli havalardan kaçmak için klimalı ortamlar hepimizi rahatlatıyor, ancak bazı noktalara dikkat etmezsek sağlımız ciddi etkilenebilir.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hayri Parlar, “Sıcak ortamlardan klimalı ortama özellikle de terli olduğumuz durumlarda hızlıca geçmek hem kalp hastalarında kalp krizi riskini arttırabilir hem de üşütme ve gribal enfeksiyonlara davetiye çıkarabilir” diyor. Parlar, klima ısısının en düşük 20 derece olması ya da nem alma modunda çalıştırılması konusunda uyarıyor. Ayrıca klima fan ayarı ve üfleme hızının düşük tutulması gerektiğini belirtiyor.

Gece klima açık olarak uyumayın

Klima, soğuk havayı üstünüze değil de tavana ya da yan duvarlara üfleyecek şekilde ayarlanmalı. Araçlardaki klimaların da insan yüzüne değil ön cama ve ayak bölgelerine doğru yönlendirilmesi daha doğru. Gece klima açıkken uyunmaması gerektiğini belirten Hayri Parlar, klima bakımına da dikkat çekerek özellikle enfeksiyonlar için önemli olduğunu kaydediyor. Bazı mikropların klima filtreleri gibi nemli bölgelere yerleşip ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açabileceğine işaret eden Parlar, “Lejyoner hastalığı diye bilinen ve ölümcül olabilen zatürreeye neden olan bir mikrop en çok otel, alışveriş merkezi gibi kalabalık yerlerdeki klimalardan kaynaklanıyor” ifadelerini kullanıyor.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.