YDS İlkbahar Dönemi Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayınlanır? (27 Mart 2016)

YDS İlkbahar Dönemi Soru ve Cevapları Ne Zaman Yayınlanır? (27 Mart 2016)
Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir.

 2016 YDS İlkbahar Dönemi için başvurular 3-15 Şubat 2016 tarihleri arasında yapıldı. Binlerce öğrencinin girdiği yds sınavının soruları hakkında görüşler soru ve cevapların açıklanacağı ve sonuçların açıklanacağı tarihleri haberimizde...

YDS İlkbahar Dönemi 27 Mart 2016 tarihinde yapılacak. Sınav saat : 09.30'da başlayacak ve adaylara 2.5 saat (150 dakika) süre verilecek. Doçent adayları ile doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların da yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS’ye girmeleri veya eşdeğerlikleri kabul edilen uluslararası sınavlardan yeterli puan almaları gerekmektedir. 

Ayrıca, YDS sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için de kullanılabileceğinden, lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrenciler de bu sınava girebilirler. Ancak bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için YDS sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekmektedir. 

2016 YDS İlkbahar Dönemi için başvurular 3-15 Şubat 2016 tarihleri arasında yapıldı. Sınava hazırlanan öğrenciler 2016 YDS İlkbahar Dönemi Giriş Yerlerinin açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyor. Sınavda, Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testlerden kullanılacak. 2016 YDS İlkbahar Dönemi giriş belgeleri açıklandığında adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edineceklerdir.

DEĞERLENDİRME
 
Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
 
Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. 
Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

 

 Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
 
 90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
 80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.