YDS Sınav Sonuçları

YDS Sınav Sonuçları
ÖSYM tarafından düzenlenen YDS bugün gerçekleşiyor. YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2 Nisan 2017 tarihli YDS hakkında merak edilenler haberimizde...
YDS İÇİN ÖNEMLİ UYARI
 
Geçtiğimiz günlerde birçok aday YGS sınavına bir dakikayla geç kalmış ve sınava alınmamıştı. Ardından birçok tartışma yaşansa da YGS için herhangi bir telafi olmayacağı açıklanmıştı. Bugün gerçekleşecek olan YDS’ye girmek isteyenler saat 9:45’ten önce sınav salonunda olmak zorunda. Kapıların kapanış saati 9:45 olacak ve sonrasındaki dakikalarda adaylar salonlara alınmayacak. Sınav 10:00’da başlayacak ve 180 dakika sürecek, 13:00’da bitecek.

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK

ÖSYM’nin belirttiği çalışma takvimine göre YDS sonuçları 20 Nisan 2017 tarihinde açıklanacak. YDS sonuçları öncesinde YDS soru ve cevaplarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
 
YDS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

YDS sınavlarının sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreyleriyle giriş yapıp sonuçları öğrenebilecekler. Buradan açıklanacak sonuçlar dışında herhangi bir sonuç belgesi gönderimi gerçekleşmeyecek.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
 
Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.
 
Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.
 
Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
 
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
 
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

YDS NEDİR?

ÖSYM tarafından düzenlenen ve açılımı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan merkezi bir yabancı dil sınavdır. Daha önceleri uygulanan ÜDS ve KPDS sınavlarının da bu sınava dahil edilmesi ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği olan bir dil sınavıdır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.