Yemek yemeden önce neler yapmalıyız

Yemek yemeden önce neler yapmalıyız
Yemek yemeden önce neler yapmalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yemeklerden önce ellerimizi sabun ile güzelce köpürtmeli ve bol su ile yıkamalıyız. Yemekten önce iştahımızı kapatacak abur cuburlar yememeliyiz. Su içerek midemizi doldurmamalıyız. Sofranın kurulmasında ailemize yardım etmeliyiz. Yemeğe başlamadan önce Besmele çekmeliyiz.

Herşeyin başı temizliktir. Yemeği de ellerimize yediğimize göre ellerimiz mutlaka ama mutlaka yemekten önce yıkamalıyız. Mümkünse sabun ile iyice ovalayarak parmak araları dahil yıkamalıyız ki gün içinde elimize bulaşan mikroplar midemize inmesin. Yemek öncesi elleri yıkamak Peygamber Efendimizinde yaptığı ve tavsiye ettiği bir davranıştır yani Sünnettir sevap kazandırır.

Yemek yemeden önce bir diğer dikkat etmeniz gereken konu da sizin bünyenize uygun beslenme koşullarında hareket edip etmediğinizdir. Bir çok kişi yanlış beslenme alışkanlıkları yüzünden metabolizmasını gereksiz çalıştırıyor. Çorba, yeşillik ve mümkün olduğunca bitkisel yağlarla yemeklerin hazırlanması, özellikle zeytin yağının sofranızdan eksik edilmemesi gerekiyor. Baharat, tuz ve şeker kullanımında ölçüyü korumalısınız. Sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanarak hayatınıza seviye arttırabilmek hiç de zor değil.

190
207
179
172
172
172
274
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.