Yemeye hazır dayanmaz atasözünün anlamı

Yemeye hazır dayanmaz atasözünün anlamı
Yemeye hazır dayanmaz, hazırdan tüketmeye dağ kadar para olsa da yetmez. İnsan var olan dünyalığa fazla güvenmemeli, bir yandan yerden bir yandan da çalışmaya, kazanmaya devam etmelidir.

Yemeye hazır dayanmaz anlamı şu şekilde :

Sahip olduğun ne kadar mülkün olursa olsun, uğraşmıyorsan ve sadece hazırdakileri tüketiyorsan o mal mülk biter, zamanla ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırsın.

Çalışıp kazanmıyorsan veya belirli bir gelirin yoksa, sahip olduğun ne kadar malın, mülkün olursa olsun, hazırdakileri tüketiyorsan o mal mülk biter, zamanla ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı yaşarsın.

Anafikir: Hazırdan yemeye dağ kadar para olsa da dayanmaz. Onun için bir yandan yerken, bir yandan da kazanmalıyız.

Hazırda kazanılmış paramız var diye güvenip, yaşantımızı şekillendirmemeliyiz. Çünkü her şeyin tükendiği gibi gittikçe harcanan para da gün gelir tükenir. Ne kadar paramız olursa olsun yine de çalışmaktan geri kalmamalıyız. Elimizdeki para, hele kazanılmadan elde edilmiş bir para olursa, zaten hiç değeri bilinmeden harcanacağı için, umulandan kısa bir süre tükenir. Çalışmayıp, yalnızca bu parayı harcayarak yaşamaya çalışanlar, beklemedikleri bir anda başkalarına muhtaç olacak bir duruma düştüklerini görürler.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum