Yeni Doğan Kıyafetlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Yeni Doğan Kıyafetlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?
Bebeklerin ciltleri son derece hassas olduğu için kıyafetleri konusunda dikkatli davranmak gerekiyor.

Anne karnında sıvının içinde yaşayan bebek dünyaya geldiğinde kuru hava ile temas ediyor bu da onun cildini doğal olarak rahatsız ediyor. Üstelik cildindeki yağ tabakası az olduğu için zarar görmeye daha müsait oluyor. Bebeğin cilt bakımı kadar kıyafetlerinin bakımı da dikkat gerektiren bir husus olduğu için gelişi güzel hareket etmek pek doğru olmayabilir.

Peki yeni doğan kıyafetinde nelere dikkat edilmeli?

Bebeğinizin kıyafetlerini parfümsüz mümkün ise doğal ürünlerle yıkayın. Çünkü her ne kadar durulansa da kullandığımız ürünler kıyafetlerimizde kalıyor ve gözeneklerden içeri nüfuz ediyor.

Evdeki bireylerle bebeğin kıyafetlerini birlikte değil yeni doğanın kıyafetlerini ayrı yıkayın.

Yıkarken kesinlikle çamaşır suyu gibi etkili maddeler kullanmayın.

Yeni doğanın cildi henüz kendini koruyacak kadar gelişmemiştir bu yüzden kolayca kızarabilir ve alerji olabilir, zarar görmesini engellemek için pamuklu kıyafetler tercih edin.

Tenini çizecek süs amaçlı metaller, boncuklar bulunmayan kıyafetler satın alın.

Yine aldığınız zıbınların metal çıtçıtlarının bebeğinizin tenine değmemesine özen gösterin.

Yeni alınan her ürün farklı koşullarda üretilip mağazalar da birçok el dokunduğu için enfeksiyon ve alerjiye karşı yıkayarak kullanın.

Marka etiketleri genellikle sert malzemelerden üretilmektedir bebeğinizin cildinin çizilmemesi için kullanmadan önce etiketleri kontrol ederek kesin.

Yıkama işleminden sonra mümkünse açık hava da güzelce kurutun. Güneş birçok bakteriyi direk yok edecektir.

Ütüleyerek giydirmek hijyen açısından önemlidir. Bebeğinizin kıyafetlerini ütüleyerek bir nevi dezenfekte etmiş olursunuz.

mamidedi.com

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.