Yeni Eğitimin Yeni Araçları

Yeni Eğitimin Yeni Araçları
Türkiye’de eğitim alanı birçok yönden eleştirilmekte. Fakat tüm bu eleştirilerin yanında güzel gelişmelerde yok değil.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılında geliştirilen bir öğrenci bilgi sistemi olan E-okul, bir öğrencinin kaydından mezuniyetine kadar var olan tüm bilgilerini saklar. Bu okul modülünü tüm resmi ve özel ilköğretim okulları, anaokulları kullanmaktadır. Zamanla bu sistemin daha da geliştirileceği söz konusu elbette. Fakat şimdiki hali bile birçok kesime büyük kolaylık sağlamış gibi gözüküyor.

            MEB tarafından hayata geçirilen bu öğrenci bilgi sistemi, hem öğrenciler hem öğretmenler hem de aileler tarafından severek kullanılmaktadır. Özellikle aileler, çocuklarının eğitimleri üzerinde kolayca kontrol sağlamaktadırlar. Bu sistem üzerinden yapılabilen işlemlere bakacak olursak eğer, sistemi şöyle özetlememiz mümkün. Sistem üzerinden öğrencilerin dosya bilgileri, fotoğrafları, okula kaydı, devamsızlık girişi ve devamsızlık takibi, okulun ders programı, sınav takvimi, sınav ve sözlü notları, ödevler, okutulan ve okutulacak olan derslerin öğretmenlerinin bilgileri,  nakil alma ve nakil verme, gelişim raporu vb. raporların işlenmesidir. Bu proje Türkiye eğitim alanında büyük bir devrim niteliğindedir. Tüm anne babaların özellikle de çalışan anne babanın çocuklarının eğitimleriyle kolayca ilgilenmesini sağlamakla kalmıyor aslında birçok yararı beraberinde getiriyor. Bu projenin hedeflediği en önemli şey, başarısız öğrenci modelini geride bırakmaktır. Daha fazla kontrollü ve daha fazla başarılı öğrenciler yetiştirmek için yapılan bir projedir. Aslında bu proje meyvelerini vermeye başladı bile. Gelen tepkilere bakacak olursak eğer, veliler ve öğretmenler durumdan çok memnun gözüküyor. Çünkü proje, öğretmen veli iş birliğini sağlamaktadır. Öğrenci hem velisi tarafından hem de öğretmen tarafından sıkı bir takip altında bırakılarak, daha fazla sorumluluk sahibi oluyor.

             Yeni dönem eğitim sisteminin bilişimle iç içe olduğunu biliyoruz. Aslında olması gereken bu diyebiliriz. Fakat yeni getirilen uygulamalar, Türkiye’de eğitim alanının giderek ilerlediğine bir kanıttır. Sanırız ki yukarıda bahsettiğimiz sistem, bu duruma verilebilecek en güzel örnek. Hem vatandaşlar için hem de sağlam bir gelecek için geliştirilen bu ve benzeri sistemlerin devamını diliyoruz.

EgitimSistem.Com - Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.