Yer Hostesi ne iş yapar

Yer Hostesi ne iş yapar
Havayolu yolcuları için güvenli, rahat ve standartlara uygun bir seyahatin başlangıç noktasında görev almak isteyenlerin bu mesleğe ait açıklamaları okumasını öneriyoruz.

Yer Hostesi biletlerini alan uçak yolcularının uçağa bininceye kadar gerekli olan tüm işlemlerini yapan kişidir.

Yer Hostesi;

• Yolcunun bileti ve bagajlarını alarak uçağa binebilmesi için uçuş kartı ve bagaj etiketi verir,
• Yurtdışına giden yolcuların pasaport ve diğer belgelerine bakar ve eksik işlemleri tamamlaması amacıyla ilgili yerlere yönlendirir,
• Yolcuların uçağa binmesi için gerekli olan uyarı anonsunu yapar,
• Uçağa binen yolcuların adı, soyadı, cinsiyeti, bagaj sayısı ve bagaj kilosu gibi bilgileri kapsayan çizelgeleri doldurur,
• Hazırladığı çizelgeyi, uçağın emniyeti ve dengesinin kurulabilmesi için, yükleme bölümündeki görevlilere verir,
• Engellilerin, yaşlıların ve tek başlarına seyahat eden çocukların tüm işlemlerini yapar ve uçağa bindirir,
• Uçaktan inen refakatçisi olmayan çocukları velisine teslim eder.

Yer Hostesi olmak isteyenlerin, insanlarla iyi iletişim kurabilen, yabancı dil ilgisi olan, büro işlerine ilgili, dikkatli, sorumlu kişiler olması gerekir. Yer hostesleri, çoğunlukla uçak şirketlerinin yer hizmetleri bölümlerinde ve havalimanında bulunan şirketlerin bürolarında görev yaparlar. Çalışma ortamı temiz, düzenli ve zaman zaman kalabalıktan dolayı gürültülüdür. Çalışma saatleri düzensizdir. Vardiyalı çalışma, gece çalışmaları ve hafta sonu çalışmaları gerekir. İş temposu hareketli ve yoğundur. Uçak yolcuları ve tur yetkilileri ile iletişim hâlindedirler.

İngilizce bilen elemanlar Türk Hava Yolları Eğitim Müdürlüğünde altı haftalık temel uygulamalı eğitim programına katıldıktan sonra Yer Hostesi olarak çalışırlar. Ayrıca özel kurslarda da mesleğin eğitimi verilmektedir.

Yer Hostesleri uçak şirketlerinde ve havaalanında bulunan şirketlerin bürosunda görev yaparlar. Özel havayolu şirketlerinin çoğalmasıyla birlikte Yer Hostesine duyulan ihtiyaç da artmaktadır. Havayolu şirketleri arasında rekabet olduğu için personelin şirket değiştirmesi oldukça sık görülmektedir.

Benzer Meslekler;

  • Hostes (kabin memuru)
  • Fuar Organizasyonu Hostesi
Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 4323.29
Meslek Adı : Yer Hostesi
 
M. Ana Grubu : Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar
M. Alt Ana Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Ve Malzeme Kayıtları Tutan Büro Elemanları
M. Grubu : Malzeme Kayıtları Ve Taşımacılık İle İlgili Büro Elemanları
M. Birim Grubu : Ulaştırma İle İlgili Büro Elemanları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi) 

Kaynak:Eğitim Sistem

16
4
6
2
0
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum