Yerleşme alanlarındaki farklılıkların sebepleri neler

Yerleşme alanlarındaki farklılıkların sebepleri neler
Yerleşme alanlarındaki farklılıkların sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların yerleşim alanı seçmelerinde etkili olan şartlar doğal ve beşeri şartlar olarak meydana gelmektedir. Bir yerin yerleşim alanı olarak seçilmesi için o yerin coğrafi özelliklerinin araştırılması ve incelenmesi gerekir. bu nedenle yerleşme alanlarındaki farklılıkların sebebi de ortaya çıkmış olur.

Yerleşim alanlarındaki farklılıklarının sebepleri coğrafi özellikler olarak yeryüzü şekilleri, toprak özellikleri, bitki örtüsü ve iklim olarak kendini göstermektedir. Bununla beraber doğal etkenler arasında ekonomik kaynaklar, doğal kaynaklar, su kaynakları da yer almaktadır. Yeryüzü şekilleri ve iklim bir yerin kalıcı ya da geçici yerleşim yeri olmasını doğrudan etkiler. Kır ve şehir arasındaki farklar da buradan ileri gelir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.